Total Pageviews

Saturday, August 03, 2013

Mood Tiba-Tiba

Mood tiba-tiba boleh diistilahkan sebagai mood yang datang secara tiba-tiba tanpa undangan dan perancangan. Adapun mood ini bukanlah mood yang tercela malah ia boleh dikatogorikan sebagai mood yang terpuji. Aku rasa kebanyakan rakyat marhean ada mood macam ni. 

Contoh-contoh kronologi mood tiba2: 

1. Nampak helaian2 rambut bertebaran bagai roticanai di lantai. Memula sapu rambut2 tu je.. Lepas tu tetiba sapu satu rumah.. Tak cukup sapu rumah pegi mop lantai pulak. End up sampai kipas, dapoq, tingkap dan mangkuk tandas habis jadi mangsa mood tiba-tiba.. Ahaha nampak tak.. nampak tak.. nampak tak.. hasil dia haha

2. Mula2 membuih dan membilas kereta.. Lepas tu vacuum, lap habuk, taruk rain repellent, polish tayar dll. Bila dah siap rasa bangga diri yang meluap-luap haha.. Pastu tengok kereta bapak.. Euuu...Pastu terus amik paip cuci macam tiada esok bagimu.. Itulah mood tiba-tiba. Terpuji bukan? haha


Adapun di office, jika tiba2 mood rajin call vendor sana sini bukanlah dikatogorikan sebagai mood tiba2. Itu dikatogorikan sebagai keterpaksaan sebab boss dah mintak update..hakhak.. Secara realiti, mood tiba-tiba hampir tidak akan berlaku di tempat kerja.

Apapun aku harap mood tiba2 datang untuk kerja2 tanda soalan addmaths yang menggunung dan siapkan presentation slides.... Ergghhh ohhh malasnyeh!

No comments:

Post a Comment